Μάντσεστερ, Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2018: Το πρόγραμμα AGORA, Erasmus+, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας

Νέοι και νέες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού, από την Ελλάδα, τη Σουηδία, τη Ρουμανία και την Αγγλία, συμμετείχαν στο δεύτερο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος AGORA στα πλαίσια του Erasmus+, που πραγματοποιήθηκε στο Μάντζεστερ, 25 Νοεμβρίου με 1η Δεκεμβρίου 2018. Υπό την αιγίδα του βραβευμένου οργανισμού IPOW ( In Place Of War) του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, το β’ μέρος του προγράμματος έδωσε δυναμική ώθηση στους συμμετέχοντες να εμπνευστούν, να εμβαθύνουν, να στοχοθετήσουν και να εκφράσουν καλύτερα τη δημιουργική/ επιχειρηματική τους ιδέα.

Το πρόγραμμα είχε μια χέρια προσέγγισης και περιλάμβανε προσαρμοσμένες και αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες χρήσιμες για τους μεμονωμένους συμμετέχοντες – συσπειρώθηκαν ενδιαφέροντα σύμπλεγμα πολιτιστικών χώρων, σε τομείς όπως: ακτιβισμός και δημιουργικότητα, κοινωνική αλλαγή, πολυεπιστημονικές μορφές τέχνης, ψυχική υγεία και δημιουργικότητα, μαθηματικά και δημιουργικότητα, την ποικιλομορφία και την ένταξη. Παράλληλα οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν επιτόπιες επισκέψεις σε πολιτιστικούς οργανισμούς / χώρους τέχνης DIY / καλλιτέχνες που εργάζονται σε σχετικούς τομείς, πήραν μέρος σε ομαδικές συνομιλίες που ωφελήθηκαν σε όλους π.χ. πώς να δημιουργήσετε μια δημιουργική επιχείρηση / πώς να είστε επιχειρηματίας, ηθική της δημιουργίας μιας επιχείρησης, πώς να παραμείνετε διπλωματικές σε δύσκολες καταστάσεις, να ασχοληθείτε με τις συγκρούσεις, την αφοσίωση και να συνεργαστείτε με τις ομάδες. το μεγεθυντικό φακό

Οι συμμετέχοντες είχαν, τέλος, την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δημιουργική/ επιχειρηματική τους ιδέα (to pilot their project) σε μια πιο συγκεκριμένη μορφή.