Η Fotoessa είχε την τιμή να μοιραστεί την εμπειρία της από το επιτυχημένο διακρατικό πρόγραμμα ελευθερίας της έκφρασης BeMyVoice (“Γίνε η Φωνή μου”), μαζί με άλλες επιτυχημένες πρακτικές αντίστοιχων φορέων, στο εκπαιδευτικό εργαστήριο που διοργάνωσε στις 5 Νοεμβρίου το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας/Greek Antipoverty Network το οποίο συμμετέχει ως εταίρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS+ “NGO Competence”- Improving the competences of NGO educators for social inclusion (Μάρτιος 2022-Σεπτέμβριος 2023).
Στόχος του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν οργανώσεις από 5 χώρες, είναι η επιμόρφωση στελεχών και η βελτίωση των δεξιοτήτων τους μέσα από ανταλλαγές καλών πρακτικών. Έμφαση δίνεται στους εμψυχωτές/εκπαιδευτές, στους εργαζόμενους σε κοινωνικές υπηρεσίες και στο προσωπικό, που υποστηρίζει κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες και άτομα με στόχο την κοινωνική τους ένταξη. Στo πλαίσιo αυτό διοργανώθηκαν δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια, στις 5 και 19 Νοεμβρίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων με θεματολογία: Α) Πρακτικές κοινωνικής ένταξης – Ανταλλαγή εμπειριών και Β) Πρακτικές ένταξης με βάση το φύλο.
Η Φωτόεσσα ευχαριστεί θερμά, για τη φιλοξενία και το βήμα που μας παραχώρησαν, τους καλούς συναδέλφους από το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας/Greek Antipoverty Network, Σπύρο Ψύχα, Γιώτα Αρβανίτη και Μαντώ Μπαμπούλα, καθώς και για την ευκαιρία που είχαμε να γνωρίσουμε, δια ζώσης αλλά και μέσω Zoom, τόσο άξιες μαχήτριες και μαχητές ανθρωπιάς της “πρώτης γραμμής”, όπως η Σόνια Πατρινού και η Μαρία Ντόκο από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού – Network for Children’s Rights, η Εύη Παπαγιάννη από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, η Εύη Λατσούδη από το Lesvos Solidarity – Pikpa, η Βαλεντίνα Γιαννακοπούλου από τη Σύμπραξις, η Σοφία Κατσαρδή, η Ρόζυ Βούτσα, ο Βαγγέλης Λιγνός, η Μυρτώ Λαιμού από το ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, κ.ά. που μας ενέπνευσαν με το εξαιρετικό τους έργο.