Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Πολυμορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη σε ζωντανή μετάδοση

Το Ίδρυμα Anna Lindh τίμησε την Φωτόεσσα επιλέγοντάς την να εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας στο διακρατικό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού την 21η Μαΐου (Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Πολυμορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη). Και επειδή τίποτα δεν χαρακτηρίζει την υπέροχη Μεσόγειο μας περισσότερο από την πλούσια πολιτιστική ποικιλομορφία της, φέτος, για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Πολυμορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη, επαναφέραμε το πνεύμα της Μέρας της Μεσογείου #MediterraneanDay με μια αξέχαστη, ζωντανή μουσική εμπειρία. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού και ήταν ανοικτή στο κοινό.

Η Φωτόεσσα, προκειμένου να προβάλει την πολιτιστική πολυμορφία του τόπου μας, δημιούργησε μία μουσική εκδήλωση – ψηφιδωτό από νότες, εικόνες και λέξεις που συνέθεσαν την μεγάλη εικόνα του πολιτισμού. Τα τραγούδια που επιλέχθηκαν, εκτελέστηκαν από το συγκρότημα Μέθεξις και ταξίδεψαν το κοινό από την Ανατολή μέχρι τη Δύση της Μεσογείου και από την ελληνική παράδοση του χθες μέχρι τους μεγάλους σύγχρονους συνθέτες. Το πολιτιστικό μουσικό ψηφιδωτό διανθίστηκε από αντίστοιχες ψηφίδες – εικόνες, καλλιτεχνικές φωτογραφίες της Ιουλίττας Σουρέλη από τη Φωτόεσσα, που αποθανάτισαν την πολιτισμική πολυμορφία των κοινοτήτων του Δήμου Σαρωνικού. Το «πολύχρωμο» πολυ-πολιτισμικό ψηφιδωτό της εκδήλωσης συμπληρώθηκε από φράσεις συνδημοτών μας, μελών της τοπικής κοινωνίας των πολιτών, που απάντησαν στην ερώτηση:  -Τι είναι για εσάς πολιτισμός, εκφράζοντας μέσα από το δικό τους, προσωπικό πρίσμα τις διαφορετικές διαστάσεις της πολιτιστικής δημιουργίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή της εξαιρετικής ταινίας μικρού μήκους “Extreme Walks” των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη που, με ιδιαίτερη πρωτοτυπία, ενσυναίσθηση και οξύνοια, προβάλλει το θέμα του σεβασμού των συνανθρώπων μας ΑμεΑ, ως θεμελιώδους δείγματος πολιτισμού.

Η εκδήλωση προβλήθηκε ζωντανά σε live streaming σε όλες τις χώρες-μέλη του δικτύου ALF από το κανάλι της Φωτόεσσας στο YouTube.

Μπορείτε να δείτε όλη την εκδήλωση εδώ:

https://www.youtube.com/live/OxAUDKEAOR8

#AnnaLindhFoundation #MedDay #MediterraneanDay