Ο Στέφανος Βαλιανάτος κατέχει PhD από το Lancaster University (U.K.) στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων με εξειδίκευση στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Είναι Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και Συντονιστής του Ελληνικού παραρτήματος του Δικτύου Anna Lindh Foundation. Έχει διδάξει Πολιτική της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων στο Διεθνές Κέντρο Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών (ΔΙΚΕΜΕΣ). Εκδίδει, παρουσιάζει και δίνει διαλέξεις σε τακτική βάση για θέματα σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, την Ελληνική εξωτερική πολιτική στην περιοχή, την Κοινωνία των Πολιτών και τα κοινωνικά κινήματα στη Μεσόγειο. Έχει οργανώσει και πραγματοποιήσει μια σειρά σχετικές δράσεις, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών που έχουν να κάνουν με το διαπολιτιστικό διάλογο στη Μεσόγειο.

Τομείς Εξειδίκευσης: Πολιτική Ανάλυση σχετικά με τη Μέση Ανατολή και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο, Κοινωνία των Πολιτών, Ευρωπαϊκή πολιτική έναντι των χωρών της Μέσης Ανατολής, το Ισλάμ ως φορέας πολιτικής, Διαπολιτισμικές Σχέσεις, Διαχείριση Έργων και Συντονισμός Δικτύων.


Ο Γιάννης Σουρέλης κατέχει MBA και Advanced Certificate στο Marketing από το Southern New Hampshire University, ΝΗ και BSc στο Marketing Management. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως Product Manager για την Fidis Intl. και ως Operations Manager για την Inchcape Plc. Έχει, επίσης, εργαστεί ως ανεξάρτητος σύμβουλος σε πολυεθνικές και ιδιωτικές εταιρείες και έχει εκτενή γνώση των ιδιαιτεροτήτων της Ελληνικής αγοράς. Επίσης είναι πιστοποιημένος εναλλακτικός θεραπευτής και έχει κατοχυρώσει τη μέθοδο “Holistic Fertility”®, μία καινοτόμα, αφάρμακη μέθοδο αντιμετώπισης της υπογονιμότητας. Είναι μέλος του Association of Reflexologists (AoR) UK.

Τομείς Εξειδίκευσης: Διαχείριση Έργων, Business Planning, Budgeting, Reporting, Marketing Management, Διαχείριση Κρίσεων, Κινητοποίηση ομάδων, Οργάνωση Εκδηλώσεων, Διεύθυνση Εταιρειών.


Ο Δημήτριος Τριανταφύλλου είναι Διευθυντής του Κέντρου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (CIES) του Πανεπιστημίου Kadir Has στην Κωνσταντινούπολη όπου και διδάσκει Διεθνείς Σχέσεις. Κατέχει BA στις Πολιτικές Επιστήμες και στην Ιστορία από το University of California, Berkeley και ΜΑ και PhD στις Διεθνείς Σχέσεις από το Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University. Η εμπειρία του ως διευθυντής, ερευνητής και καθηγητής σε διάφορους οργανισμούς και πανεπιστήμια, συμπεριλαμβάνει το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου στο LSE, το Ινστιτούτο Μελετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Ασφαλείας και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Είναι αναπληρωτής εκδότης της έκδοσης Southeast European and Black Sea Studies (SSCI indexed), μέλος του Ελληνο-Τουρκικού Φόρουμ, μέλος του Governing Board του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών στο MGIMO University, Moscow. Συμμετέχει στις εργασίες της Επιτροπής για τον Εύξεινο Πόντο, είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος Black Sea Trust for Regional Cooperation, του International Institute for Peace, Vienna και του Corporate Social Responsibility Association of Turkey.

Τομείς Εξειδίκευσης: Ευρωπαϊκή Ασφάλεια, Ευρωπαϊκή Πολιτική Συνεργασία, Ευρωπαϊκή Εξωτερική Πολιτική, Εξελίξεις στον Εύξεινο Πόντο και στη νοτιοανατολική Ευρώπη, Ελληνική Εξωτερική πολιτική, Διαχείριση Δεξαμενών Σκέψης, Συμβουλευτική άσκησης πολιτικής.


Η Ασπασία Πρωτογέρου κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο DEA στην Επιστήμη της Εκπαίδευσης από το Université des Sciences Humaines του Στρασβούργου (USHS) και είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής, του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Έχει κάνει ανώτερες σπουδές στην Πολιτιστική Εμψύχωση και στη Συμβουλευτική. Υπήρξε ένα από τα πρώτα ενεργά μέλη της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) και έχει συμμετάσχει σε σχετικές ελληνικές διοργανώσεις και επιστημονικές ανταλλαγές με το εξωτερικό. Εργάζεται επί σειρά ετών ως κειμενογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας στο χώρο της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων. Είναι βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στην Κοινωνική και Δημιουργική Επιχειρηματικότητα, πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση Πολιτών από το Anna Lindh Foundation και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια τεχνικής “Story Circles” από την Unesco, στις διαπολιτισμικές ικανότητες για τη νεολαία στην ευρωμεσογειακή περιοχή. Είναι επίσης πιστοποιημένη θεραπεύτρια EFT- Tapping.

Τομείς Εξειδίκευσης: Άτυπη Εκπαίδευση, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση Πολιτών, Πολιτιστική Εμψύχωση, Εταιρική Στρατηγική και Επικοινωνία, Επιμόρφωση Στελεχών, Δημιουργική Γραφή.


Η Νάντα Γκαντούρ – Δεμίρη είναι ερευνητικός συνεργάτης του School of Sociology, Politics and International Studies στο Πανεπιστήμιο του Bristol, απ’ όπου έχει λάβει και το Διδακτορικό της τίτλο (PhD). Η διδακτορική της διατριβή διερεύνησε τους τρόπους με τους οποίους η τακτική της μη χρήσης βίας κατά την αντίσταση των Παλαιστινίων ενάντια στην Ισραηλίτικη κατοχή γίνεται πραγματικότητα, και ποιοι κανόνες τη διακατέχουν. Εργάζεται ως Βοηθός Συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Anna Lyndh Foundation και ως ερευνήτρια στο διαδικτυακό περιοδικό Jadaliyya. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της διαδικτυακής σελίδας ‘Daily Acts of Resistance and Subversion’ που συνδέεται με το Jadaliyya.

Τομείς εξειδίκευσης: Μέση Ανατολή, Παλαιστινιακό, Πολιτική της Αντίστασης, Κοινωνικά κινήματα, Κοινωνία των Πολιτών, Διεθνής Ανάπτυξη.


Η Ασπασία Κάκαρη είναι δημοσιογράφος και πιστοποιημένη καθηγήτρια δημοσιογραφίας με μεγάλη εμπειρία εργασίας σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στη διαχείριση έργων και στη δημιουργία εκστρατειών με στόχο την αύξηση της επίγνωσης σε διάφορα θέματα. Έχει 12 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση Ευρωπαϊκών και κρατικών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Είναι ειδικός στην αναγνώριση χρηματοδοτικών ευκαιριών, στην εύρεση των κατάλληλων περιστάσεων και ευκαιριών, στην ανάπτυξη προτάσεων προς χρηματοδότηση, στη διαμόρφωση προτάσεων για έργα, στο συντονισμό διεθνών συνεργατικών έργων και έργων που προωθούν την επίγνωση, με εξειδικευμένη εστίαση στο προσφυγικό, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στα δικαιώματα των παιδιών και στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Τομείς Εξειδίκευσης: Συνεργασίες Διεθνούς Ανάπτυξης, Διαχείριση έργων, Κοινωνία των Πολιτών, Κοινωνική Κινητοποίηση, Εξελικτική Εκπαίδευση, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Κοινωνική Επικοινωνία, Στρατηγική της Επικοινωνίας, Σχεδιασμός Διασποράς πληροφοριών, Οργάνωση Εκδηλώσεων.


Η Ρούλα Μουρμούρη κατέχει ΜΑ στο European Integration από το University of Essex και MSc από το London School of Economics and Political Science στις ΕυρωπαϊκέςΣπουδές. Εργάζεται ως ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Μελετών Δια Βίου Εκπαίδευσης (ΙΜΕΔΕ). Έχει εργαστεί ως Συντονίστρια Προγράμματος στο Jean Monnet European Centre of Excellence του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και ως μέλος της επιτροπής εύρεσης Χρηματοδότησης για Έρευνα στο London School of Economics.
 
Τομείς Εξειδίκευσης: Ευρωπαϊκή Πολιτική, Ισότητα των Φύλων, Κοινωνική Πολιτική, Κοινωνία των Πολιτών, Προάσπιση των Μέσων και της Δημοκρατίας, Εύρεση Πηγών Χρηματοδότησης και Διαχείριση Έργων.


 

Save