«Η εργαλειοθήκη AGORA για τη δημιουργική επιχειρηματικότητα»: εκπαιδευτικό εργαστήριο στα πλαίσια του EESD Forum 2024 στη Ρόδο

26 Μαρτίου ’24 – Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν το EESD Forum 2024, με θέμα «Πολιτισμός, Κοινωνική Καινοτομία και Τουρισμός».

Στα πλαίσια του EESD Forum 2024, ο Δρ. Διεθνών Σχέσεων Στέφανος Βαλλιανάτος, συνιδρυτής της Φωτόεσσας ΙΚΕ και επικεφαλής του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, πραγματοποίησε εκπαιδευτικό εργαστήριο με τίτλο «Η εργαλειοθήκη AGORA για τη δημιουργική επιχειρηματικότητα», (“The Agora toolkit for creative entrepreneurship”). Η εργαλειοθήκη AGORA περιλαμβάνει πρακτικά εργαλεία στρατηγικής, οργάνωσης, συνεργασίας και προβολής, ειδικά σχεδιασμένα να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν επίδοξους, νέους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στη δημιουργική και κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Το Europe, Entrepreneurship & Sustainable Development Forum EESD Forum 2024 διοργανώθηκε από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝΔΩ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Anna Lindh, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Forum EESD, τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου. Συνεργαζόμενα δίκτυα του Forum ήταν το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση – EUNET, και το Ελληνικό Δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh.

Επιστημονικοί συνεργάτες του Forum ήταν το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τις Στρατηγικές και Πολιτικές Νεολαίας – EUSYP και το Ροδιακό Κέντρο Ιστορικών και Κοινωνικών Ερευνών – Rhodes Project.

To EESD Forum 2024 υποστηρίχθηκε από τη Φωτόεσσα ΙΚΕ, τη Γαλλική Προξενική Αρχή – Κατάλυμα της Γαλλίας, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, την Για τη Φύση ΚΟΙΝΣΕΠ, τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, το Ινστιτούτο Καταναλωτών ΙΝΚΑ Νοτίου Αιγαίου, την Ελληνική Ένωση για την Ομοσπονδία της Ευρώπης, τον Όμιλο Νέων Θεσσαλονίκης για την UNESCO και το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.